Getcover4bestelauto.nl voor bestelautoverzekeringen

Welke verzekering voor een bestelauto kiezen?

Welke verzekering voor een bestelauto kiezen, hangt af van een aantal factoren. Er zijn namelijk meerdere vormen van dekking beschikbaar waarmee jij jouw bestelauto(’s) kunt verzekeren.

 

De 3 varianten bestelautoverzekering.

Net als bij een autoverzekering is een bestelautoverzekering er in 3 varianten.
Je vindt in onderstaande tabel een overzicht welke schade er bij de verschillende varianten van dekking wordt vergoed.

WA (verplicht)WA beperkt CascoAll Risk
Schade aan anderenvvv
Ruitschadexvv
Diefstal en inbraakxvv
Brand, storm en natuurxvv
Aanrijding en vandalismexxv

 

De WA verzekering

Een WA autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is verplicht voor iedereen die een bestelauto op zijn/haar bedrijf geregistreerd heeft staan. Bestelauto WA verzekerenHet is de goedkoopste verzekering maar dekt alleen de schade waarvoor jij aansprakelijk bent.

 

De WA Beperkt Casco verzekering

Omdat de WA beperkt casco verzekering een uitbreiding is op de verplichte WA verzekering staat deze wel bekend als de WA+ verzekering.

Een WA+ verzekering vergoedt, naast schade die jij met jouw bestelauto aan anderen veroorzaakt, ook schade die is veroorzaakt door overmacht. Denk hierbij aan schade door inbraak, diefstal, brand, storm, hagel en aanrijdingen met overstekend wild. Kortom schade die niet door een ander voertuig is veroorzaakt.

WA+ ruitschade verzekerenOok ruitschade wordt met deze dekking, gedeeltelijk, vergoed.

 

 

De WA Volledig Casco verzekering

De WA volledig casco verzekering, ook wel de allrisk verzekering genoemd, vergoedt naast schade aan anderen ook schade aan jouw eigen bestelauto. Zelfs als jij deze schade zelf hebt veroorzaakt.

 

Welke bestelautoverzekering moet ik kiezen?

Welke bestelautoverzekering het beste past in jouw geval hangt af van meerder factoren zoals de leeftijd van de auto en de keuze voor een hoger eigen risico.

Bij de keuze van een verzekering in combinatie met de leeftijd van de bestelauto wordt vaak de volgende stelregel geadviseerd:

  • Ouder dan 10 jaar dan kiezen voor alleen WA
  • Tussen de 6 en de 10 jaar dan kiezen voor WA+
  • Jonger dan 6 jaar dan kiezen voor Allrisk

 

Twijfel je welke verzekeringsvariant je moet kiezen, neem dan contact op met onze adviseursrs. Zij zullen jou graag adviseren over de best passende bestelautoverzekering voor jouw auto of wagenpark.