Getcover4bestelauto.nl voor bestelautoverzekeringen

Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over verzekeringen voor bestelauto('s), die GetCover Bedrijfsverzekeringen BV heeft ontvangen van ondernemers, hebben wij hierbij voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij zullen je graag helpen met het beantwoorden van jouw vraag.

- Bij welke maatschappijen kan een bestelauto verzekerd worden?

Wij werken meerdere verzekeringsmaatschappijen voor het verzekeren van jouw bestelauto(‘s). Aan de hand van jouw offerteaanvraag zullen wij gaan uitzoeken bij welke maatschappij jouw auto het beste verzekerd kan worden. Vervolgens krijg jij van ons een offerte toegestuurd.


- Wat kost een bestelautoverzekering?

Meest gestelde vragen bestelautoverzekering

Wat een verzekering voor jouw bestelauto gaat kosten is onder meer afhankelijk van de gekozen dekking en beschikbare schadevrije jaren.
Wij berekenen graag voor jou uit wat de kosten voor jouw bestelauto zullen worden. Je kunt hiervoor ons offerteformulier gebruiken.

- Uit welke dekkingen kan ik kiezen?

Jouw bestelauto kan WA, WA beperkt casco of WA volledig casco verzekerd worden. De WA-verzekering is verplicht en je kunt er dus voor kiezen om jouw bestelbus aanvullend te verzekeren. Vaak bepaald het bouwjaar van een bestelauto hoe deze verzekerd wordt. Als stelregel kun je aanhouden hoe jonger de bestelauto, hoe uitgebreider deze verzekerd wordt. Onze Risk manager adviseren je graag welke verzekering voor jouw bestelauto het meest geschikt is.

- Wat zijn de verschillen tussen de verschillende dekkingen?

In deze tabel vind je een overzicht van de schades die over het algemeen bij de diverse dekkingen vergoed worden. Meestal heb je hierbij wel te maken met een eigen risico. Deze kan verschillen per verzekeraar. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw bestelauto('s).


- Is een extra schadeverzekering voor inzittenden nodig?

Getcover4bestelauto adviseert om altijd een schadeverzekering voor inzittenden, ook wel bekend als SVI, af te sluiten bij de verzekering van jouw bestelauto. Met deze verzekering zijn jij en jouw personeel goed verzekerd bij materiële of letselschade in het geval jouw bestelauto betrokken raakt bij een ongeluk.
Stel dat een medewerker door een ongeluk met jouw bestelauto arbeidsongeschikt raakt, dan kan dit leiden tot een enorme kostenpost en veel financieel leed. Door het afsluiten van een SVI weet jij zeker dat deze kosten gedekt zijn.

 

- Mijn bestelauto is beschadigd door een ander voertuig, maar de veroorzaker is niet bekend, wat nu?

Heeft jouw bestelauto schade opgelopen door een ander voertuig, maar de gegevens van de veroorzaker zijn niet bekend? Schade door onbekende veroorzakerWanneer jij deze schade bij ons meldt, gaan wij voor jou uitzoeken of de schade in dat geval geclaimd kan worden bij het waarborgfonds.

Met de test op www.schadezonderdader.nl kun jij eenvoudig nagaan of jij voor een vergoeding van de schade uit het waarborgfonds in aanmerking komt.


- Zijn mijn spullen, zoals gereedschap, ook verzekerd bij een bestelautoverzekering?

Eigen vervoer verzekering verzekert de inhoud van jouw bestelautoNee, in veel gevallen is de inhoud van jouw bestelbus niet verzekerd op de polis van een bestelautoverzekering.

Lopen jouw spullen schade op na een ongeluk, brand of diefstal, dan wordt deze schade dus niet vergoed. Met een aparte Eigen vervoerverzekering ben jij wel verzekerd voor schade aan eigen spullen, zoals gereedschap, en handelswaar die worden vervoerd in jouw bestelauto.

 

- Ik vervoer goederen in opdracht van derden. Heb ik hier een aparte verzekering voor nodig?

Heb je een transport- of koeriersbedrijf dan gebruik jij de bestelauto om spullen te vervoeren in opdracht van anderen. Ontstaat er vervolgens schade aan deze spullen tijdens transport over de weg, dan kun jij hiervoor aansprakelijk worden gesteld.
Met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is jouw bedrijf verzekerd voor deze schade.

 

 

- Mag ik ook andere bestuurders in een bestelauto laten rijden?

Ja zeker. Als eigenaar mag jij ook andere personen in jouw bestelauto laten rijden. Veroorzaken zij een schade, dan ben jij hier gewoon voor verzekerd. Echter kan deze schade wel gevolgen hebben voor jouw eigen no-claim korting.

 

- Mag ik ook privé met mijn bestelauto rijden?

Jij mag jouw bestelauto ook gebruiken voor privéritten als de bestelauto zakelijk verzekerd is en op naam staat van jouw bedrijf.

 

- Kan ik een bestelauto ook privé verzekeren?

Als jouw bestelauto een grijs kenteken heeft en geregistreerd staat op jouw bedrijf, dan moet jij hiervoor een zakelijke bestelautoverzekering afsluiten. Gebruik je een bestelauto alleen privé en ben jij geen ondernemer dan kun je een bestelauto ook particulier verzekeren.

 

- Ik heb privé schadevrije jaren beschikbaar. Mag ik deze ook gebruiken voor een bestelautoverzekering?

Heb jij privé schadevrije jaren beschikbaar die jij niet gebruikt bij een lopende autoverzekering?  Dan kun jij deze inderdaad gebruiken voor extra korting op jouw bestelautoverzekering. Deze jaren moeten dan wel in het Roy-data systeem staan zodat de verzekeraar van jouw bestelauto deze kan gebruiken voor de nieuwe verzekering.

 

- Ik heb een old-timer bestelauto. Moet ik hiervoor ook een zakelijke bestelauto verzekering afsluiten?

oldtimerverzekering voor oude bestelauto'sHeb jij een oldtimer bestelauto op jouw bedrijf geregistreerd staan dan kun jij hiervoor een speciale zakelijke oldtimerverzekering afsluiten. Aan deze verzekering zijn wel voorwaarden gekoppeld zoals de leeftijd van de auto en het gebruik. Mocht jij hier meer over willen weten, dan helpen onze verzekeringsadviseurs je graag.

 

- Kan ik mijn bestelautoverzekering ook tussentijds opzeggen?

In geval van verkoop en total loss is het altijd mogelijk om jouw verzekering tussentijds op te zeggen. Wil je de verzekering om een andere reden stopzetten, dan kan dat na de eerste premievervaldatum van jouw verzekering. In dat geval geldt er een opzegtermijn van 30 dagen.


Antwoord niet gevonden?

Geeft dit overzicht van de meest gestelde vragen geen antwoord op jouw vraag? Stel deze vraag dan aan onze adviseurs.