Getcover4bestelauto.nl voor bestelautoverzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Veel ondernemers en ZZP’ers beginnen hier niet aan. Vaak met als reden dat deze verzekeringen voor hun te duur zijn of dat ze er vanuit gaan dat zij niet arbeidsongeschikt zullen raken.

Echter, uit cijfers blijkt dat 4 op de 10 ZZP’ers jaarlijks langdurig arbeidsongeschikt raken. Niet alleen ten gevolge van hun werk maar bijvoorbeeld als gevolg van een sportblessure of ongeval.

Hera Zelfverzekerd

Hera Zelfverzekerd is een speciale verzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor ZZP’ers en kleine zelfstandigen voor wie normale arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te duur of te ingewikkeld is.

Wanneer je als zelfstandige niet meer kan werken als gevolg van het verlies van een lichamelijke functie, keert deze verzekering éénmalig een belastingvrij bedrag uit. Dit bedrag kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld het terugbetalen van bedrijfsleningen, het inkopen van zorg en hulp of het financieren van een omscholingstraject.

 

Belangrijkste kenmerken Hera Zelfverzekerd

De belangrijkste kenmerken van een Hera Zelfverzekerd zijn:
• Het is een particuliere schadeverzekering die niet alleen eenvoudig, maar ook betaalbaar is;
• Een verzekerde ontvangt éénmalig en belastingvrij een afgesproken uitkering;
• Speciaal bedoeld voor het opnieuw inrichten van werk of leven;
• Vrijwel alle beroepen zijn hierbij te verzekeren;
• De verzekering is gericht op de ontstane beperkingen in lichamelijk functioneren als gevolg van ziekte of ongeval;
• De verzekering is alleen bedoeld voor eenmanszaken, maatschappen en bedrijven in een VOF of Commanditaire vennootschap;
• Er is geen koppeling tussen mogelijke beroepsrisico’s en de verzekering.

 

Wat dekt Hera Zelfverzekerd?

Wanneer je, als gevolg van een ziekte of ongeval, niet meer gebruik kan maken van jouw zintuigen, niet meer mobiel bent of functieverlies in je armen hebt, keert de verzekering éénmalig een bedrag uit. Hierbij geldt geen wachttijd. De hoogte van de uitkering is op basis van de afgesproken verzekeringsbedrag.

Wanneer je gebruik wil maken van jouw afgesloten verzekering wegens arbeidsongeschiktheid, dien je een claim bij ons in. Een onafhankelijke medische instantie gaat vervolgens jouw claim beoordelen. Indien jouw claim terecht is krijg je binnen 2 weken het verzekerde bedrag uitgekeerd.

 

Meer weten over Hera Zelfverzekerd?

Wil je meer weten over de Hera Zelfverzekerd arbeidsongeschiktheidsverzekering? Lees in deze folder meer over de Hera Zelfverzekerd verzekering. Neem dan contact op met GetCover Bedrijfsverzekeringen BV. Wij informeren je graag over de mogelijkheden van deze verzekering voor jouw bedrijf.